آخرین تلاش نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای فرار از شکست هم نتیجه نداد و دولت ۱۲ ساله او پایان یافت.
پایگاه رهنما:
آخرین تلاش نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای فرار از شکست هم نتیجه نداد و دولت ۱۲ ساله او پایان یافت. هرچند رجزخوانیهای او همچنان ادامه دارد و دولت جدید این رژیم را تهدید به فروپاشی میکند. اما خیلیها معتقدند هر اتفاقی ممکن است در دولت جدید این رژیم بیفتد، اما با توجه به حجم نارضایتیها از رژیم و شکستهایی که او در طول این ۱۲ سال در جنگ با حماس و جبهه مقاومت فلسطین خورده، باز گشت او را به قدرت تا حدود زیادی با مشکل مواجه کرده است و نتانیاهو باید بیش از آنکه در حال و هوای بازگشت به قدرت باشد، باید به فکر نجات خود از محاکمهای باشد که به جهت فساد اقتصادی، گریبان او و خانواده اش را گرفته است.
• تشکیل شکنندهترین «کابینه شرکت سهامی»
سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان، پارلمان صهیونیستی (کنست) به کابینه ائتلافی «نفتالی بنت» رأی اعتماد داد تا به ۱۲ سال نخستوزیری نتانیاهو پایان داده باشد؛ کابینهای که با حضور خرده احزاب متعدد در آن، عنوان بیثباتترین کابینه را در تاریخ این رژیم به خود اختصاص داده است و هر آن میتواند با خروج یک حزب تک کرسی، بار دیگر این کابینه از هم فرو بپاشد. گروههای مقاومت فلسطینی در واکنش به این اقدام با بیان اینکه تغییر رهبران صهیونیستی برای آنها تفاوتی نمیکند، به نخستوزیر جدید هشدار دادند که مقاومت فلسطین از مرحله سکوت مقابل جنایات اشغالگران در حق مردمش عبور کرده و سیاست چشم مقابل چشم، دندان مقابل دندان را در پیش خواهد گرفت.
پارلمان رژیم صهیونیستی یک شنبه شب گذشته با اکثریتی بسیار لرزان، نفتالی بنت را به عنوان نخستوزیر جدید این رژیم برگزید. نفتالی بنت با ۶۰ رأی در مقابل ۵۹ رأی مأمور تشکیل دولت جدید این رژیم جعلی شده و سوگند یاد کرده است. بدین صورت، نفتالی بنت، سیزدهمین نخستوزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سی و ششمین کابینه این رژیم شد. یائیر لاپید نیز در نشست کنست سوگند یاد کرد به عنوان دومین نخستوزیر جایگزین در تاریخ رژیم صهیونیستی لقب بگیرد. با روی کار آمدن بنت، ۱۲ سال نخستوزیری بنیامین نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی به پایان رسید، اما او به هوادارانش وعده داد برای از قدرت راندن این کابینه «خطرناک» بکوشد.
• جشن پیروزی لرزانترین کابینه
هزاران صهیونیست یک شنبه شب همزمان با نشست کنست و اعلام نخستوزیری نفتالی بنت، به خیابانهای تلآویو آمدند و خروج نتانیاهو از قدرت بعد از سیطره ۱۲ ساله را جشن گرفتند. کابینه ائتلافی شکننده جدید رژیم صهیونیستی از هشت حزب تشکیل شده و برای نخستین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی، کابینه ائتلافی شامل حزبی است که نماینده ۲۱ درصد از اعراب ساکن در سرزمینهای اشغالی است. کابینه جدید رژیم صهیونیستی که بیثباتترین کابینه در تاریخ این رژیم به شمار میرود در صورت خروج یکی از احزاب کوچک از هم فرو خواهد پاشید و مسیر برای برگزاری انتخابات پنجم در مدت دو سال فراهم میشود. «یائیر لاپید» هم که به عنوان وزیر خارجه این رژیم انتخاب شده است، درباره توافق هستهای ایران مدعی شد: «توافق هستهای یک توافق بد بود؛ من با این توافق مخالف بودم و هنوز هم هستم؛ اسرائیل میتوانست با رویکردی متفاوت، تأثیر بیشتری بر این توافق بگذارد». لاپید ادعا کرد: «این وظیفه را به همراه نفتالی بنت، مدیریت خواهیم کرد، اما یک اصل سازماندهی وجود دارد؛ اسرائیل برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هستهای، هر اقدام ممکن را انجام میدهد.» بسیاری از کارشناسان معتقدند که عمر این کابینه و دوران زمامداری نفتالی بنت که وعده مخالفت سنگین با توافق هستهای ایران را داده است نیز چندان بیش از چند کابینه اخیر نتانیاهو نبوده و به محض شروع اختلافات قابل پیشبینی میان اجزای کابینه، احتمالاً شاهد خروج برخی از آنها و انحلال مجدد دولت خواهیم بود و بعید نیست به زودی دوباره شاهد فرآیند برگزاری یک انتخابات جدید در این رژیم باشیم.
• «بنت» سگ زردی که برادر شغال «نتانیاهو» شد
درحالی که برخی ابراز امیدواری کردهاند که با تغییر کابینه در سرزمینهای اشغالی، رویکرد رژیم صهیونیستی درباره فلسطین تغییر خواهد کرد، اما گروههای مقاومت خلاف این ادعا نظر دارند. به نوشته خبرگزاری سما فلسطین، محمود الزهار، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به تهدیدهای نفتالی بنت علیه این جنبش اظهار کرد: «بنیامین نتانیاهو شکست خورد و در برابر غزه سقوط کرد، حالا کسی که پس از او میآید چگونه موفق خواهد شد.» الزهار گفت: «مقاومت فلسطین از مرحله سکوت و دریافت جنایات اشغالگران در حق مردمش عبور کرده و به مرحله چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان و آغازکننده ظالمتر است رسیده است.» اظهارات رهبران مقاومت فلسطین درباره نخستوزیر جدید اسرائیل، در حالی است که نفتالی بنت در سخنرانی مراسم انتصاب خود در سمت نخستوزیری درباره جنگ اخیر غزه مدعی شد: «امیدوارم آتشبس اخیر حفظ شود، اگر حماس تصمیم بگیرد شهروندان ما را تهدید کند، با «دیواری از آتش» با این تصمیم مقابله خواهیم کرد.» در جنگ ۱۲ روزه غزه که با پیروزی گروههای مقاومت به پایان رسید، فلسطینیها بیش از ۴ هزار موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کردند که این مسئله نگرانی صهیونیستها را در پی داشته است. سوابق اظهاراتی بنت درباره فلسطینیها حکایت از این دارد که کابینه جدید نیز همان سیاستهای نتانیاهو را ادامه خواهد داد و درباره مسئله ایران و مقابله با مقاومت فلسطین، هیچ تفاوتی بین رهبران اسرائیلی وجود ندارد.
• پس لرزههای شکست نتانیاهو و افق آینده رژیم صهیونیستی
در این باره سه نکته عمده وجود دارد:
۱- در طول ۱۲ سال گذشته نتانیاهو با انواع ترفندهای سیاسی موفق شد تا بر کرسی نخست وزیری تکیه بزند. چسبندگی نتانیاهو به این کرسی تا آنحد برای او مهم بود که حتی در برههای از زمان حاضر شد با وعدهای فریبکارانه بنی گانتس را به ائتلاف با خود بکشاند و در مقابل وعده تقسیم قدرت ادواری به او بدهد. مبتنی بر اینوعده هرکدام از نتانیاهو و گانتس بایستی یکسال و نیم و به ترتیب نخستوزیر میشدند. اما با این تقسیم توافقی در سایه فریبکاری نتانیاهو هیچ گاه محقق نشد.
۲- نتانیاهو که در مرحله قبلی و در سایه عهدشکنی با گانتس خود را سیاستمداری ویژه قلمداد میکرد اینبار نیز کوشید تا همان روش را بهعنوان راه خروج از بنبست ائتلاف تجربه کند. براین اساس بهعنوان آخرین راهحل به «بنت» و «ساعر» پیشنهاد ائتلاف با تقسیم زمان نخستوزیری در قالب ۳ دوره یکساله داد، اما رقبای او با توجه به سابقه فریبکاریاش از این پیشنهاد استقبال نکردند.
۳- واقعیت آن است که ماندن نتانیاهو یا رفتن او و روی کارآمدن لاپید- بنت اساسا تغییری در استراتژیهای رژیم پوسیده صهیونیستی ایجاد نخواهد کرد. رژیم صهیونیستی با تمام احزاب و جناحهایش مصداق بارز جنایت، قساوت، عداوت با اسلام و محور مقاومت است. جز اینکه سقوط نتانیاهو بیش از گذشته بر وخامت اوضاع این رژیم و سرعت زوال محتوم او خواهد افزود. گذشت تاریخ مصرف نتانیاهو نشان از نزدیکی جهان به تمام شدن عمر نحس صهیونیستها است.
ارسال نظرات